راهنمای خرید سبکترین و خوشدستترین گوشیهای بازار
اگر گوشیهای خوشدست و سبک را به گوشیهای سنگین ترجیح میدهید، در این راهنمای خرید بهترین مدلهای بازار را معرفی کردهایم
در سالهای اخیر با روی آوردن سازندگان بزرگ موبایل به پرچمدارهای تمامعیار اولترا و پرو مکس، شاهد عرضهی گوشیهایی بزرگ، سنگین و حجیم بودیم؛ ظاهراً ذائقهی مخاطبین نیز با همراهی سازندگان، به سمت این نوع گوشیها تغییر پیدا کرد. باوجوداین، سؤالی که پیش میآید این است که آیا همچنان سبکترین و خوشدستترین گوشیهای بازار مخاطب خود را دارند؟
این سؤال شاید با عملکرد چند سال اخیر تولیدکنندگان گوشی هوشمند پاسخ داده شود؛ مثلاً گوشیهای سری SE و مینی اپل و همچنین مدل پایهی پرچمدار هر سال مثل آیفون ۱۳ و آیفون ۱۴ همیشه از سبکترین و خوشدستترین گوشیهای هوشمند بازار محسوب میشدند؛ البته که اپل بعد از دو سال مدل مینی را از خط تولید خود، بهدلایلی، حذف کرده است، اما همچنان مدل پایهی پرچمدارش جزو سبکترین گوشیهای بازار بهحساب میآید.
سامسونگ نیز با عرضه گوشیهایی مانند سری Z فولد و سری S اولترا توجه خاصی به ساخت گوشیهای بزرگ و سنگین دارد؛ اما از طرفی هم مدل پایهی پرچمدارش بهشدت خوشدست است. شیائومی هم با معرفی مدلهای لایت پرچمدارانش گام مهمی در ساخت باریکترین و سبکترین گوشیهای هوشمندش برداشت. دیگر سازندگان مانند موتورولا، ریلمی و ایسوس هم اخیراً با عرضهی محصولاتی علاقهی خود را به تولید گوشیهای خوشدست و سبک نشان دادهاند.
در مجموع، نمیتوان منکر شد که امکانات و قابلیتهای مدلهای اولترا و پرومکس، جذابیت این گوشیها را دوچندان میکند؛ اما سبکی و خوشدستی، همچنان پارامترهایی هستند که برای برخی از کاربران اهمیت ویژهای دارند. در این راهنمای خرید، شما را با بهترین مدلهای سبُک بازار آشنا میکنیم.
ارزانترین گوشی سبک بازار
موتو G۰۴ موتورولا
موتو G۰۴ یکی دیگر از گوشیهای اقتصادی موتورولا است. در شرایطی که بیشتر گوشیهای پایینرده با افزایش قیمت زیادی مواجه شدهاند، این گوشی با قیمتی مقرونبهصرفه امکانات خوبی در اختیار میگذارد. گوشی موتورولا با وزن ۱۷۹ گرمی از بسیاری از مدلهای همرده سبکتر است و جز اولین گوشیهایی محسوب میشود که اندروید ۱۴ را بهصورت پیشفرض اجرا میکند.
طراحی پنل جلوی G۰۴ به سبک بهروزترین گوشیهای بازار است و از بریدگی قطرهای شکل دوربین سلفی و حاشیههای بدقواره بسیاری از گوشیهای همقیمت خبری نیست. استفاده از فضای ذخیرهسازی UFS ۲.۲ نیز یکی دیگر از برتریهای این گوشی اقتصادی بهحساب میآید و از دیگر ویژگیهای کلیدی آن میتوان به نمایشگر ۹۰ هرتزی HD و وجود حسگر اثرانگشت اشاره کرد.
سبکترین گوشیهای سامسونگ
گلکسی اس ۲۳ سامسونگ
گوشی سامسونگ گلکسی S۲۳ نسخهی پایهی پرچمدار سال ۲۰۲۳ سامسونگ است که امکانات بسیار پیشرفتهای را در بدنهای کامپکت جا داده است. گوشی سامسونگ صفحهنمایش ۶٫۱ اینچیِ OLED با وضوح FHD و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز دارد و از فناوریهای مانند HDR۱۰ پلاس نیز پشتیبانی میکند. بهدلیل اندازهی کوچک گوشی، وزن آن به ۱۶۸ گرم رسیده است تا گلکسی S۲۳ یکی از خوشدستترین و سبکترین گوشیهای بازار شناخته شود.
گلکسی S۲۳ از پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل دو بهره میبرد و در کنار ۸ گیگابایت رم، عملکرد بینظیری در عکاسی، فیلمبرداری، اجرای بازیهای سنگین در آخرین تنظیمات گرافیکی و چندوظیفگی دارد. در بازار ایران نسخههای ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی بیشترین موجودی را دارند.
- خوشدست، زیبا، باکیفیت
- نمایشگر فوقالعاده روشن
- عملکرد رضایتبخش دوربینها
- ویژگیهای گسترده رابط کاربری One UI در عین سادگی و سبکی پوسته
- عمر باتری فوقالعاده
- عملکرد مناسب گیمینگ
- پشتیبانی نرمافزاری چهار ساله
- افت محسوس عملکرد در استفادههای سنگین
- دقت رنگ پایین نمایشگر
- قیمت غیرمنطقی در ایران
گلکسی اس ۲۴ سامسونگ
گلکسی S۲۴ سامسونگ مدل پایهی سری S۲۴ است و به رسم هر سال، از طراحی کامپکت، بسیار سبک و خوشدستی بهره میبرد. وزن گوشی تنها ۱۶۸ گرم است تا گلکسی S۲۴ جزو سبکترین گوشیهای پرچمدار بازار لقب بگیرد. گوشی فریمی فلزی دارد و برای محافظت از بدنه و نمایشگر آن، پوشش گوریلا گلس ویکتوس ۲ استفاده شده است تا در مقابل ضربات مقاوم باشد.
گلکسی S۲۴ از صفحهنمایش ۶٫۲ اینچیِ OLED با نام Dynamic LTPO AMOLED ۲X بهره میبرد که کیفیت بسیار بالایی دارد. این صفحهنمایش دارای نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است که تجربهی روان و سریع کار با گوشی را تضمین میکند. وضوح تصویر عالی و دقت رنگها بهویژه در محیطهای روشن بسیار چشمگیر هستند و برای تماشای ویدیو، بازی یا استفاده از اپلیکیشنها، تجربهای بینظیر را فراهم میکنند.
- طراحی جذابتر و مدرنتر از نسل قبل
- عرضهی تمام مدلهای S۲۴ پلاس با رم ۱۲ گیگابایت
- پشتیبانی از ویژگیهای هوش مصنوعی همتراز با نسخهی اولترا
- ضعف ناچیز؛ اما موجود اگزینوس دربرابر اسنپدراگون
- نبود بهبود سختافزاری دوربین درمقایسهبا نسل قبل
- پولیشدن قابلیتهای هوش مصنوعی در آینده
- قیمتگذاری بحثبرانگیز سامسونگ
سبکترین گوشیهای اپل
آیفون ۱۳ اپل
آیفون ۱۳ اپل که چند سالی از معرفی و عرضه آن در بازار ایران میگذرد، بدنهای شیشهای و فریمی آلومینیومی دارد تا در عین زیبایی، مقاوم هم باشد. صفحهنمایش ۶٫۱ اینچیِ گوشی اپل از پنل Super Retina XDR OLED استفاده میکند، اما متاسفانه نرخ تازهسازی آن ۶۰ هرتز است که تقریبا در هیچ مدلِ بالاردهای مشاهده میشود. مدلهای پایهی گوشیهای اپل همیشه وزن کمی دارند و بسیار خوشدست هستند؛ آیفون ۱۳ نیز با وزن ۱۷۴ گرمی دستگاه سبکی محسوب میشود.
آیفون ۱۳ از تراشه A۱۵ Bionic قدرت میگیرد که هنوز هم یکی از سریعترین و کارآمدترین تراشههای موبایلی موجود است و بهراحتی میتواند سنگینترین بازیها را در بالاترین تنظیمات گرافیکی اجرا کند. این تراشه با استفاده از فناوری ۵ نانومتری ساخته شده که عملکردی بینظیر در اجرای برنامهها و وظایف هوش مصنوعی ارائه میدهد. گوشی اپل با رم ۴ گیگابایتی و گزینههای ذخیرهسازی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی در بازار موجود است.
- قدرت پردازشی عالی
- صفحهنمایش دقیق و روشن
- بدنهی خوشساخت با ارگونومی بسیار خوب
- عملکرد بسیار خوب دوربین در روز و شب
- شارژدهی بهتر از گذشته
- صفحهنمایش ۶۰ هرتز
- فقدان درگاه USB-C
- سرعت شارژ کمتر از رقبا
سبکترین گوشیهای شیائومی
ردمی نوت ۱۲S شیائومی
ردمی نوت ۱۲S شیائومی از پردازندهی Helio G۹۶ بهره میبرد که امکان دارد حتی نسبتبه برخی گوشیهای ارزانتر، عملکردی ضعیفتر از خود نشان دهد اما تمرکز سازنده در این گوشی صرفا روی عملکرد پردازشی معطوف نبوده تا از دیگر جنبهها غافل شود.
مواردی چون نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی که اندازه کاملا استانداردی محسوب میشود، پنل OLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و وضوح FHD، اسپیکرهای استریو، وزن ۱۷۶ گرمی و باتری حجیم، این گوشی را در مجموع به انتخاب معقولی تبدیل میکنند.
پوکو F۶ شیائومی
شیائومی پوکو F۶، با طراحی زیبا و مشخصات فنی قدرتمند، سِیر صعودی گوشیهای سری پوکو را ادامه داده است و اکنون با بهرهگیری از جدیدترین فناوریها، خریدی مناسب و تقریبا مقرونبهصرفه بهحساب میآید. صفحهنمایشِ OLED گوشی پوکو از وضوح ۱.۵K بهره میبرد و حداکثر نرخ نوسازی آن به ۱۲۰ هرتز میرسد. گوشی پوکو از استانداردهای HDR۱۰ پلاس و دالبی ویژن پشتیبانی میکند و پنل آن ۱۲ بیتی است، از این رو میتواند تا ۶۸ میلیارد رنگ را نمایش دهد. همچنین پوشش ۱۰۰ درصدی فضای رنگی DCI-P۳، حالوهوای جذابتری به محتوای درحالپخش میدهد.
ویژگی کلیدی که پوکو F۶ را به خرید بسیار ارزشمندی تبدیل میکند، پردازندهی قدرتمند اسنپدراگون ۸s Gen ۳ آن است که قدرتی در حد گوشیهای پرچمدار را به گوشی شیائومی میآورد. با چنین پردازندهای هیچ مشکلی برای اجرای سنگینترین بازیهای اندرویدی با آخرین تنظیمات گرافیکی نخواهید داشت. مدلی که در بازار ایران وجود دارد از ۱۲ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی بهره میبرد. برای مشاهدهی جزئیات بیشتر در مورد پوکو F۶ میتوانید به مقاله بررسی ردمی توربو ۳ (پوکو F۶) در زومیت مراجعه کنید.
سبکترین گوشیهای موتورولا
موتورولا اج ۵۰ فیوژن
موتورولا اج ۵۰ فیوژن از صفحهنمایش خمیده ۶٫۷ اینچیِ OLED با وضوح FHD و نرخ نوسازی بسیار بالای ۱۴۴ هرتز بهره میبرد و حداکثر روشنایی آن به ۱۶۰۰ نیت میرسد. گوشی موتورولا با وزنی حدود ۱۷۵ گرم گوشی سبکی محسوب میشود و گرفتن آن در دست حس بسیار خوبی به کاربر متقل میکند. در ضمن این گوشی از گواهی IP۶۸ نیز پشتیبانی میکند و در مقابل ورود آب و گردوغبار مقاوم است.
اج ۵۰ فیوژن به پردازندهی اسنپدراگون ۷s نسل دو مجهز شده است که با ۸ هستهی پردازشی، عملکرد خوبی در اجرای بازیهای نسبتا سنگین و چندوظیفگی دارد. پردازندهی یادشده در گوشیهای پرفروشی نظیر پوکو X۶ شیائومی نیز به کار رفته است. گوشی موتورولا در اکثر فروشگاههای داخلی با ۱۲ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی بهفروش میرسد. برای مشاهدهی عملکرد گوشی در تستها و بازیهای مختلف، بررسی اج ۵۰ فیوژن را از دست ندهید.
- طراحی جذاب و ارگونومیک با رنگهای چشمنواز
- گواهی IP۶۸ برای مقاومت مقابل آب و گردوغبار
- نمایشگر OLED باکیفیت و ۱۴۴ هرتز
- اسپیکرهای استریوی بسیار باکیفیت
- عرضه با شارژر ۶۸ وات
- قیمت غیرمنطقی در ایران
- وجود رقبای کارآمدتر با قیمت فعلی
سبکترین گوشیهای آنر
آنر مجیک ۵ لایت
آنر مجیک ۵ لایت یکی از گوشیهای خوشقیمت برند نامآشنای آنر است که امکانات خوبی در بازهی قیمتی خود دارد. گوشی آنر از صفحهنمایش ۶٫۶۷ اینچیِ OLED با وضوح FHD و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده میکند که با نسبت ۹۰ درصدی نمایشگر به بدنه، حاشیههای آن بسیار کم دیده میشوند. وزن مجیک ۵ لایت حدود ۱۷۵ گرم است که نسبت به اندازهی بزرگ گوشی، وزن کاملا ایدئالی بهحساب میآید.
آنر از پردازندهی اسنپدراگون ۶۹۵ در مجیک ۵ لایت استفاده کرده که با ۸ هستهی پردازشی، عملکرد قابلقبولی در اجرای بازیها و نرمافزارها دارد اما شاید نتوانید بازیهای سنگینی مانند پابجی یا کالآودیوتی را با تنظیمات گرافیکی بالا روی آن اجرا کنید اما همچنان میتوانید در تنظیمات متوسط نرخ فریم مناسبی دریافت کنید. نسخههای موجود در بازار ایران از ۸ گیگابابیت رم به همراه ۲۵۶ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی بهره میبرند.
آنر ۲۰۰ لایت
آنر ۲۰۰ لایت از بدنهی خوشساختی بهره میبرد که در دست گرفتن آن حس خوبی به کاربر انتقال میدهد. وزن گوشی تنها ۱۶۶ گرم و ضخامت آن ۶٫۷۸ میلیمتر است؛ از این رو میتوان گوشی آنر را یکی از سبکترین و نازکترین گوشیهای زیر ۲۰ میلیون تومان بهحساب آورد.
گوشی آنر نمایشگر ۶٫۷ اینچیِ OLED دارد که از وضوح FHD و نرخ نوسازی ۹۰ هرتز بهره میبرد که شاید بتوان آن را یکی از ضعفهای گوشی در مقابل گوشیهای ۱۲۰ هرتزی بهحساب آورد. با این حال صفحهنمایش حاشیههای کمی دارد، ۱۰۰ درصد فضای DCI-P۳ را پوشش میدهد و توانایی نمایش ۱۶٫۷ میلیون رنگ را دارد؛ یعنی پنل آن عمق رنگی ۸ بیتی را پوشش میدهد.