نرخ عوارض آزاد راه معادل قیمت یک پفک نمکی!
مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای بناهای حمل و نقل با تشریح وضعیت راهآهن رشت_آستار گفت نرخ پایین عوارضی آزاد راه برای سرمایهگذاران مجاب کننده نیست
خیرالله خادمی در نشست خبری عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم با اشاره به اینکه چالش اصلی پروژه راه آهن رشت_ آستارا تملک زمین است گفت: پیگیر وام از روسیه هستیم و چالش اصلی پروژه راه آهن رشت_ آستارا تملک زمین است که تاکنون ۲۰ کیلومتر آن تملک شده است.
بیشتر بخوانید: قیمت مسکن در تهران ۱۰ درصد گرانتر از پارسال/ منطقه یک متری ۱۶۰ میلیون
او ادامه داد: اولویت تملک زمین است اما آنچه که ما آنرا پیگیری می کنیم و امیدواریم به نتیجه برسیم تا وام را از روسیه دریافت کنیم.
وی خاطر نشان کرد: اینکه گفته می شود روس ها مسیر راه آهن_ رشت آستارا را تغییر داده اند صحت ندارد چرا که مسیر این کریدور مصوب شده بود اما طبیعی است که در عرصه ساخت و ساز طرف خارجی هم نقطه نظر خود را ارائه کند.
خادمی با اشاره به اینکه عمده بهرهبرداری از آزادراههای کشور در سال ۱۴۰۲ انجام شد که طولانیترین آنها آزادراه شیراز به اصفهان بود گفت: بهرهبرداری از این آزادراه مسیر قبلی شیراز- اصفهان را ۱۳۵ کیلومتر کوتاه کرد که به معنای کوتاه شدن ۲ ساعته زمان مسافرت در این مسیر است.
خادمی خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته ۲ هزار و ۱۵ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در کشور به بهرهبرداری رسید که به خصوص در استان سیستان و بلوچستان و سواحل مکران راهگشا بود.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته ۳۸۵ کیلومتر تونل در اجرای پروژههای سخت حفاری شد که از جمله آنها در راه آهن چابهار- زاهدان، راه آهن اردبیل، آزادراه تهران- شمال و آزادراه منجیل قابل اشاره است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در مجموع سههزار و ۸۱ کیلومتر مسیر ریلی در کشور در حال اجرا است.
وی اظهار داشت: در سال گذشته و امسال از محل "سایر منابع" برای پروژههای کریدورهای شمال جنوب منابع نقدی خوبی در قالب پنج پروژه ریلی تخصیص یافت.
خادمی بیان داشت: سالیانه به طور متوسط بین ۷۰۰ تا یکهزار کیلومتر بهرهبرداری از پروژههای بزرگراهی انجام میشود که سال گذشته ۷۳۰ کیلومتر بزرگراه به بهرهبرداری رسید و برای امسال نیز بهرهبرداری از ۸۲۰ کیلومتر بزرگراه را در برنامه داریم.
وی یادآور شد: در موضوع اعتبارات سال گذشته ۳۸ هزار میلیارد تومان از منابع مختلف به ما ابلاغ شد که ۳۴ هزار میلیارد تومان آن معادل ۹۰ درصد تخصیص یافت.
خادمی تاکید کرد: سال گذشته ۳۸ هزار میلیارد تومان از منابع مختلف به شرکت ابلاغ شد ومصوب آن حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بود که ۹۰ درصد تخصیص یافت ومنجر به افتتاح پروژه ها شد.
او ادامه داد: در بخش جاده ای سالانه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر بزرگراه در کشور بهره. برداری شده است که سال گذشته نیز ۷۳۰ کیلومتر بزرگراه به بهرهبرداری رسید و امسال ۸۲۰ کیلومتر با اولویت کریدورهای اصلی بزرگراهی و نیاز اصلی استان ها در برنامه قرار گرفته اند.
خادمی گفت: در حال حاضر نرخ عوارضی آزاد راهی معادل قیمت پفک نمکی کوچک است و این نرخ ها نمی تواند سرمایه گذاران را مجاب به سرمایه گذاری در این بخش کند. به هر حال منابع دولت هم محدود است.