مبلغ وام مسکن روستایی تغییر میکند؟
صالحی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: احتمال اینکه سقف وام مسکن روستایی به دلیل محدودیت مالی بانکها افزایش نیابد وجود دارد.
رشد قیمت نهاده های ساختمانی باعث شده تا قیمت تمام شده ساخت مسکن در شهرها و به خصوص روستاها افزایش قابل ملاحظه ای پیدا کند. نوسازی و ساخت مسکن روستایی که از سال های قبل با اعطای تسهیلات بانکی روند بهتری داشته است از اواخر سال گذشته به یکباره سقف ۳۵۰ میلیون تومان را پیش روی خود دید.
افزایش سقف وام مسکن برای اولین بار در سال گذشته از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان و از ۲۰۰ هزار فقره به ۳۵۰ هزار فقره خبری خوشحال کننده برای متقاضیان وام مسکن و ساکنان روستاها بود. اما تاخیر در ابلاغ این مصوبه تا حدودی شیرینی این مصوبه را از تسهیلات گیرندگان کاست.
کارشناسان معتقد هستند که رونق ساخت و ساز در روستاها به دلیل مهاجرت معکوس این روزها باعث شده تا متقاضیان تسهیلات مسکن روستایی به شدت پیگیر مباحث مربوط به وام مسکن باشند. به همین منظور بنیاد مسکن در ماه گذشته پیشنهادی را تدوین و آماده کرد تا تقدیم دولت کند. اگر چه گفته می شود بنیاد مسکن علاقمند است تا در خرداد ماه تمام این ۳۵۰ هزار فقره پرداخت و جذب شود تا در ادامه آن مسیر راحت تری را برای پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی دنبال کند اما به نظر می رسد امسال مانعی به نام محدودیت منابع مالی بانک ها باعث شود تا بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی قید افزایش سقف به ۴۰۰ میلیون تومان را بزنند.
حال ساکنان در روستاها و حتی افرادی که به هر دلیلی متقاضی ساخت مسکن در روستاها هستند به خوبی به این موضوع واقف هستند که اگر بخواهند در ساخت مسکن فرصت و زمان را از دست بدهند از تورم جا مانده و باید در نهایت با هزینه های بیشتری به تکمیل و نوسازی واحد مسکونی خود اقدام کنند.
رئیس بنیاد مسکن در این خصوص می گوید اگر متقاضیان وام مسکن بخواهند منتظر افزایش سقف تسهیلات بمانند فرصت را از دست خواهند داد.
«غلامرضا صالحی» رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی چه خبر؟ آیا این پیشنهاد در دولت در حال بررسی و رسیدگی است؟ گفت: همه ساله پس از ارائه پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی تصویب و ابلاغ آن به روزهای پایانی سال می رسید. به هر حال ما پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی را به دولت ارائه خواهیم کرد اما معتقد هستیم که متقاضیان فرصت را از دست ندهند و همین وام ۳۵۰ میلیون تومانی کنونی را دریافت کنند و هر چه سریعتر اقدامات ساخت مسکن خود را آغاز کنند.
او ادامه داد: آنچه که مشخص است این است که ساکنان و متقاضیان وام مسکن روستایی نباید در انتظار افزایش سقف وام مسکن روستایی باشند. نباید فرصت را از دست بدهند و با گذشت زمان هزینه های تمام شده آنها در ساخت مسکن افزایش یابد. اگر متقاضی وام مسکن هستند و شرایط دریافت وام را دارند از همین الان اقدام کرده و وام ۳۵۰ میلیون تومانی را دریافت کنند.
او در پاسخ به این پرسش که از ۳۵۰ هزار فقره وام ۳۵۰ میلیون تومانی چه تعداد متقاضی به بانک ها معرفی و چه تعداد وام پرداخت شده است؟ گفت: از اول دی ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی آغاز و در این مدت حدود ۵ ماه بیش از ۲۷۰ هزار نفر به بانک ها برای وام مسکن روستایی معرفی و برای ۱۵۰ هزار واحد مسکونی هم عقد قرارداد صورت گرفته است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادآوری کرد: به هر حال همانطور که مستحضر هستید احتمال اینکه سقف وام مسکن روستایی در سال جاری همان سقف پارسال باشد و افزایش نیابد وجود دارد چرا که به هر حال بانک ها با محدودیت منابع مواجه هستند و همانطور که می دانید از ۲۳ درصد نرخ سود وام مسکن روستایی ۵ درصد را مردم و متقاضیان و مابقی آن را دولت در قالب یارانه اعطا می کند.
ماه گذشته بود که غلامرضا صالحی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا رشد تورم عمومی و بالا رفتن قیمت نهاده های تولید مسکن باعث خواهد شد تا امسال نیز پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی به دولت ارائه شود؟ گفته بود: آنطور که آمارها نشان می دهد و استقبال خوبی که از سوی متقاضیان شده است به نظر می رسد سهمیه ۳۵۰ میلیون تومانی سال ۱۴۰۲ و معرفی به بانک های عامل تا خرداد ماه امسال به اتمام برسد پس بنابراین بسته و پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن تا ۴۰۰ میلیون تومان را آماده کرده و به دولت ارائه خواهیم کرد.
صالحی در پاسخ به این پرسش که آیا بانک های عامل با این پیشنهاد موافقت خواهند کرد؟ چرا که سال گذشته نیز بر سر میزان افزایش تا ۳۵۰ میلیون تومان و ابلاغ آن دچار مشکلاتی شده بودید؟ گفته بود: اگر چنانچه بانک های عامل همراهی خوبی داشته باشند می توانیم سقف وام مسکن روستایی را افزایش دهیم. به هر حال ظرفیت خوبی در روستاها وجود دارد و میزان ساخت و ساز رونق خوبی گرفته است.تسهیلات مسکن روستایی از بهمن ماه سال گذشته بعد از طی مراحل اداری اخذ تضامین بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه به ۹ بانک عامل ابلاغ و آغاز شد.