جهش قیمت سیگار؛ وینستون چند؟
با شروع سال جاری قیمت سیگار در انواع مختلف آن رشد نجومی پیدا کرد. اما چرا دخانیات گران شد؟
افزایش قیمت سیگار در شروع سال جدید شاید بیش از هر کالای مصرفی دیگری به چشم میخورد. گرچه متخصصان سلامت این محصول را عامل اصلی سرطان معرفی میکنند و نسبت به مصرف آن هر بار هشدار جدیدی میدهند، اما ضریب بالای نفوذ آن در جامعه ایرانی را نمیتوان انکار کرد. موضوعی که در نهایت معیشت شهروندان را تحتالشعاع خود قرار میدهد.
قیمت سیگار چقدر افزایش یافت؟
بررسیهای میدانی نشان میدهد قیمت برخی از انواع سیگار نسبت به سال گذشته، افزایش چشمگیری پیدا کرده است. در اردیبهشت ۱۴۰۳، وینستون لایت با قیمت ۳۱ هزار تومان و G۱ به قیمت ۲۰ هزار تومان به ازای هر پاکت در بازار به فروش میرسد. همچنین بهمن سوئیسی ۱۷ هزار تومان و مونتانا طلایی ۱۸ هزار تومان قیمتگذاری شدهاند.
قیمت سیگارهایی نظیر کمل آبی با رشد چشمگیر از ۲۷ هزار تومان در اردیبهشت ۱۴۰۲ به ۳۵ هزار تومان در اردیبهشت ۱۴۰۳ رسید. مونتانا آبی با افزایش ۵۴ درصدی از ۱۳ هزار تومان به ۲۰ هزار تومان رسید.
قیمت سیگار چرا افزایش پیدا کرد؟
شاید ریشه این ماجرا به مصوبه مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۲ بازگردد که با مالیات ۱۵ تا ۵۰ درصدی بر محصولات دخانی نظیر سیگار و تنباکو از شروع سال ۱۴۰۳ و در طول اجرای برنامه هفتم توسعه موافقت کرد.
بنابراین، مالیات هر نخ سیگار تولید داخل با نشان ایرانی ۱۵ درصد، سیگار تولید داخل با نشان بینالمللی ۲۵ درصد و سیگار وارداتی با هر نشان ۵۰ درصد افزایش یافت.
علاوه بر این، مالیات هر بسته تنباکو ۵۰ گرمی تولید داخل، ۲۰ درصد و مالیات هر بسته تنباکو ۵۰ گرمی وارداتی آماده مصرف ۵۵ درصد افزایش یافته است.
افزایش قیمت سیگار منجر به کاهش مصرف آن میشود؟
بررسیها حاکی از آن است که افزایش مالیات بر سیگار بر کم شدن مصرف آن تاثیری ندارد. زیرا وقتی قیمت سیگار افزایش پیدا میکند مصرفکنندگان دائمی به سمت مصرف سیگار ارزانتر یا قاچاق میروند..
اگر تجارب سایر کشورهای جهان در این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد، مشخص میشود در صورتی افزایش مالیات بر سیگار میتواند منجر به کاهش مصرف شود که کشور توانایی کنترل ورود کالای قاچاق را داشته باشد. در صورتی که کشور توانایی کنترل ورود کالای قاچاق را نداشته باشد سیگار قاچاق وارد کشور میشود و مصرفکنندگان، سیگار قاچاق و ارزانتر را جایگزین میکنند.
بر این اساس به نظر میرسد مبارزه با سوءمصرف دخانیات بیشتر از آنکه از طریق مسائل مالی راهگشا باشد، نیاز به بسترسازیهای فرهنگی دارد. در چنین شرایطی به نظر میرسد دولت بیشتر قصد درآمدزایی از پولهایی را دارد که همهروزه دود میشوند تا اینکه قصد ریشهکنی یک آسیب فرهنگی را داشته باشد.
شما قیمتی که مغازه دار به مردم میده باید بنویسید وینستون پاکتی پنجاه هزار تومان!
گران کردن سیگار هیچ نفعی برای مردم ندارد
۸
سلام ،چه اشتهائی دروازه که یک بسته سیگار که قیمت آن ۲۹۰۰۰ تومان روی بسته درج شده ،به قیمت ۵۰۰۰۰ تومان در مغازه و سوپر مارکت به من باز نشسته فروخته میشود .پیدا کنید هندوانه فروش را .
اخه این شد دلیل
به اقتصاد خانواده فشار میاد
چه کسی اخه اینقدر ازار میده اونی که دلاری در میاره وریالی خرج میکنه سیگار بشه ۵۰۰هزار
براشون فرق نداره ..خودتون میدونید.
حالا کسی دنبال کاهش مصرف سیگار نیست!>
درودبرشرفتان بااین تحلیل صحیح،بازم مره گید،تی زبان درازه
همه ی این بازی ها الکیه، اونی ک میگه و قبول داره سیگار مضر هست برای انسان، باید از ریشه بخشکونه ریشه ی ضرر رو ، ن ک بیاد گرونش کنه
سیگار میخوام وینستون خمار همکارم🤣
سیگار چیه😳