چه کسانی سیم کارت بدون فیلتر می گیرند؟
با مشارکت وزارت ارتباطات و میراث فرهنگی، تمامی گردشگران، اینفلوئنسرها، رسانهها و مقامات خارجی سیم کارت های بدون فیلتر دریافت خواهند کرد
قیمت ۳۶۰- پس از گذشت یک سال از زمزمههای تعلق گرفتن سیم کارت های بدون فیلتر از سوی وزارت میراث فرهنگی به گردشگران خارجی، حال این وزارتخانه اعلام کرده است که با مشارکت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توانسته است تعدادی از این سیم کارت ها را در اختیار اینفلوئنسرها، رسانهها و مقامات کشورهای خارجی قرار دهد.
ارائه سیم کارت های گردشگری یا بدون فیلتر، اولین بار در سال ۱۴۰۱ از سوی یکی مقامات کشور مطرح شد که وزیر ارتباطات سریعا نسبت به آن واکنش نشان داد. اسفندماه ۱۴۰۱، وزارت ارتباطات با ارائه آمار میزان استفاده از پیام رسان های داخلی و خارجی در کشورمان، از افزایش استقبال از این پیام رسانها توسط مردم خبر داد. در مقابل، این وزارتخانه اعلام کرد برای گردشگران خارجی که استفاده از پیام رسان های خارجی و عموما فیلتر شده امری ضروری است، اقداماتی را اندیشیده است. این وزارتخانه تاکید کرد برای گردشگران خارجی که مدت کوتاهی را به ایران سفر میکنند و دایره ارتباطات آنها با هموطنان خودشان در سکوهایی است که مطابق مقررات داخلی ما، آن سکوها دچار محدودیتهایی شده، درخواستهایی مطرح شده است. بر این اساس قرار شد سیم کارت های گردشگری زماندار که تفاوت آن دسترسی آزاد به چند سکوی خاص است، به این افراد اختصاص داده شود. همچنین پس از خروج گردشگر، آن سیم کارت نیز منقضی میشود. حال از پس گذشت یک سال از اعلام و پیگیری رسمی این دو وزارتخانه، تکلیف ارائه سیم کارت های بدون فیلتر به افراد خاص، روشن شده است.
به همین منظور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هفته گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرد: وقتی یک اینفلوئنسر را به کشورمان دعوت میکنیم، باید یک سیم کارت بدون فیلتر را نیز به او ارائه دهیم؛ زیرا آن فرد خارجی را به کشورمان فراخواندهایم تا در مورد ایران تبلیغ کند. به هر حال توانستیم تعدادی سیم کارت بدون فیلتر تهیه کنیم و به اینفلوئنسرها، رسانههای خارجی و مقامات جهانی بدهیم و خوشبختانه انعکاس جشنواره گردشگری و جشنواره صنایع دستی ما بسیار خوب بود.
همچنین وی گفت: من در جریان نمایشگاه گردشگری درخواست کردم برای ۱۰۰ مقام عالی رتبه که به ایران سفر میکنند، سیم کارت بدون فیلتر اختصاص دهند. بنده چندین ساعت با مقامات صحبت کردم، جدل و مذاکره کردم، اما جز یکی دو نفر از مسئولان تشکلها نشنیدم دیگران درباره آن سخن بگویند.
این مقام مسئول پیش از این جلسه در پانزدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران خطاب به راهنمایان گردشگری گفت: بدون رودربایستی باید یکجاهایی همت کنید. نمیدانم چرا این کار را انجام نمیدهید؛ خارجیها اینجا میآیند و میخواهند عکس بگیرند، مشکل فیلترینگ در کشور هم داریم. من از طرف شما میگویم گردشگر که میآید باید سیم کارتی داشته باشد که با خانواده خود در ارتباط باشد. پس چگونه عکس تفریحات و یادگاری خود را از ایران به خارج از کشور بفرستند. ما یک جمله میگوییم که به این افراد سیم کارت بدهند، همه حمله میکنند و افکار عمومی به اشتباه آن را با کاپیتولاسیون مقایسه میکند؛ این هیچ ربطی به کاپیتولاسیون ندارد، بلکه این نیاز اولیه گردشگر است.
سیم کارت گردشگری اطلاعات مربوط به جاذبه های گردشگری ایران را در اختیار استفادهکنندگان قرار میدهد، به اینترنت دسترسی آسانتری دارد و از GPS بهره میبرد. با توجه به اینکه هزینه رومینگ تلفن همراه در ایران گران است، استفاده از سیم کارتی که در آن اطلاعات گردشگری ایران تجمیع شده، حتما بیشتر به کار گردشگران خواهد آمد. این سیم کارتها اعتباری و با مدت زمان محدود به گردشگران ارائه خواهند شد و در صورت خروج از کشور نیز از دسترس خارج میشوند.
حال سوال ما از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این است که اگر دسترسی به اینترنت آزاد، نیاز اولیه گردشگران است، آیا این نیاز اولیه را حق مردم کشور خودمان نمیدانید تا همه کاربران بتوانند بدون محدودیتهای پرشمار به اینترنت جهانی متصل شوند؟