کدخبر : 5439 تاریخ انتشار :
A

پشت‌پرده صادرات خودرو به کره‌ شمالی

پشت‌پرده صادرات خودرو به کره‌ شمالی

یک کارشناس صنعت خودرو، گفت: خرید خودروی ایرانی توسط کره شمالی‌ها را نمی‌توان از نظر تجاری و اقتصادی یک دستاورد دانست، اما شاید بتوان از نظر سیاسی و یا روابط بین‌الملل حائز اهمیت تلقی کرد

به گفته امیرحسن کاکایی، خرید خودرو‌های ایرانی توسط کره شمالی‌ها را نمی‌توان یک دستاورد اقتصادی و تجاری دانست، زیرا چین در همسایگی این کشور گزینه جذاب‌تری برای تامین تقاضای این کشور به خودرو است با این حال شاید بتوان این موضوع را یک دستاورد سیاسی دانست.

وی درباره اظهار تمایل کره شمالی به خرید خودرو از ایران گفت: دنیا شناخت کمی از کره شمالی دارد و یکی از ابهاماتی که در مورد این کشور وجود دارد منابع درآمدی آن است، در نتیجه در معامله با کشوری با این ویژگی‌ها ابتدا این پرسش مطرح می‌شود که بهای معامله قرار است چگونه و با چه اسبابی پرداخت شود؟

وی افزود: با این حال این نکته نیز قابل توجه است که کره شمالی ارتباط خوبی با کشور چین دارد و به عبارت دیگر پشت آن به چین گرم است بنابراین می‌تواند به واسطه این کشور خرید‌های خود را با ایران تسویه کند.

کاکایی ادامه داد: در الگویی دیگر می‌توان تصور کرد مبادلات کره شمالی با ایران بتواند با همان مدلی پیش رود که مبادلات ایران و چین پیش می‌رود و صورت تهاتر داشته باشد. با این حال در این مدل باز هم این ابهام وجود دارد که چه صنایعی در کره شمالی آن قدر پیشرفته هستند که بتوانند محصول خود را به ایران عرضه کنند؟ هرچند این نکته را نیز نمی‌توان نادیده گرفت که کره شمالی توانمندی‌های نظامی چشمگیر و قابل‌توجهی دارد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: موضوع دیگری که در این باب باید به آن پرداخت این است که برای خودرو‌های ایرانی تا چه اندازه در جامعه کره شمالی تقاضا وجود دارد و اگر تقاضایی هم برای خودرو هست چرا این تقاضا با محصولات کشور چین که در همسایگی کره شمالی قرار دارد پاسخ داده نمی‌شود؟ آن هم در حالی که چین ارزان‌ترین خودرو‌های دنیا را تولید می‌کند. پس اگر کره شمالی بخواهد در یک رفتار اقتصادی خودرو بخرد، خودرو‌های چینی گزینه جذاب‌تری هستند تا خودرو‌های ایرانی که در فاصله چند هزار کیلومتری این کشور قرار دارند و در صورت خرید هزینه سنگینی بابت حمل کالا را به این کشور تحمیل می‌کند.

وی در نهایت تصریح کرد: بنابراین خرید خودروی ایرانی توسط کره شمالی‌ها را نمی‌توان از نظر تجاری و اقتصادی یک دستاورد دانست، اما شاید بتوان از نظر سیاسی و یا روابط بین‌الملل حائز اهمیت تلقی کرد که در این باره باید کارشناسان این حوزه اظهارنظر کنند.

گفتنی است، یون جونگ‌هو، وزیر امور اقتصادی خارجی کره شمالی در بازدید از غرفه سایپا در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران با تحسین محصولات گروه خودروسازی سایپا از تمایل این کشور برای همکاری با این شرکت خودروساز ایرانی خبر داده بود.

منبع ایلنا
خواندنی‌ها
ارسال نظر

  • منصور. د

    به نظرمن اگرمسولان ما هم مثل سایر کشورها بنزین را به قیمت جهانی درداخل عرضه می‌کردند وخودر و را هم به قیمت جهانی یعنی ارزان‌تر واگذار می‌کردند هم به مردم برای خرید خودر وفشار وارد نمیشد وهم مشکلات قاچاق بنزین حل می‌گشت ولی صدحیف که مافیای دست اندر کار این بازار نفس همه را بریده

  • unknown

    آخه کره شمالی هم شد رفیق ....

  • ایرانی

    بدبختی های تمامی ندارد تاسف زمانی است که یک استاد دانشگاه هم نمی‌تواند یک دلیل درست برای صادرات خودرو به کره شمالی پیدا کند

  • ایرانی

    سلام دولت محترم در کار تولید خودرو دخالت نکند. سامانه یکپارچه و تعزیرات و سایر نهادهای مرتبط را حذف کند و خودرو سازان را به رقابت در کیفیت بکند. فروش خودرو فقط از طریق نمایندگی ها صورت گیرد. این روش نسبت به سایر روش‌ها رانت کمتر بوده و تولید کننده براحتی فروش می کند و بخاطر مقررات که باعث افزایش قیمت ها میشود و صف خرید هم کوچکتر میشود و دست دلال هم کوتاه تر میشود.

  • علی صفی

    شما حرف ها و دروغ های غربی‌ها را تکرار می کنید والا بی اطلاعی اید

  • unknown

    والا اگر مردم دنیا بخواهند از ایران واردادانجام دهند افرادی مثل این استاد دانشگاه هست که بگویید چراکه کره شمالی نمیرود ازچین بخرد از ایران میخرد آخه نمی‌دانی ایران کشورتان مندی هست آخه نمی‌دانی ایران خیلی ظرفیت دارد بعد کره شمالی هم از نظر تجهیزات صنعتی کشور پیشرفته ای هست

  • منصور

    اگر بخواهیم ماشین های خوبی می سازیم ولی نمیخواهیم

پربیننده ترین