هوندا سیتی وارداتی؛ مشخصات و قیمت در ایران
به زودی پیشفروش هوندا سیتی سدان آغاز میشود
برخلاف آنچه به نظر میرسد، هوندا سیتی روی پلتفرم سیویک تولید نمیشود. اولین مدل هوندا سیتی به شکل هاچبک سهدر، سال ۱۹۸۱ تولید شد و هماکنون نسل ششم را تجربه میکند. این خودرو با دو نوع بدنهی سدان و هاچبک ۴در، خط مونتاژ در تایلند، اندونزی، برزیل، ویتنام و مالزی دارد. ظاهرا مدل سدان برای ورود به ایران آماده میشود و شرکت آذریورد سال عرضهکنندهی هوندا سیتی خواهد بود. این شرایط همزمان با فعالیت شرکت معین خودرو است که هوندا وزل را برای بازار کشورمان وارد میکند.
طراحی بدنه و نمای بیرونی هوندا سیتی
شباهت هوندا سیتی به سیویک، از دید روبرو کاملا مشخص است. حس اسپرت و جوانپسند، به خوبی در هوندا سیتی دیده میشود؛ ضمن اینکه المانهای مختلف، ترکیب مورد انتظار از محصولی با برند ژاپنی را فراهم میکنند.
در نمای اصلی، چراغهای لوکس با چند قطعه کریستال داخلی استفاده شدهاند. این ترفند، فقدان هالوژنهای گرانقیمت داخل کاسه چراغ را پوشش میدهد. همچنین مهشکنهای ارزانقیمت طرفین سپر با جلوپنجرهی سیاه پلاستیکی، نکات منفی هستند که چندان توی ذوق نمیزنند. نصب زهوار براق در لبهی کاپوت، دیگر ابتکار جالب هوندا برای بهبود نمای بیرونی سیتی و القای حس یک خودروی لوکس با کمترین هزینه است.
از دید جانبی، همه چیز ساده به نظر میرسد و صرفهجویی شرکت سازنده برای کاهش قیمت تمامشده در فرایند تولید، آشکار میشود. خط مستقیم بین چراغهای جلو و عقب ، همراه انحنای کمعمق نزدیک رکاب، تنها حجمدهی بدنه هستند. هوندا سیتی برای مردم شرق آسیا، خودروی اقتصادی محسوب میشود و در مدل پایه، رینگ ۱۵ اینچ با تایر ۱۸۵ میلیمتر دارد.
در نمای پشت، ترکیب چشمنواز با انتخاب درست قطعات مختلف مشهود است. سبک طراحی مشابه هوندا سیویک به وضوح دیده میشود و عملا وابستگی به ادوات پلاستیکی ارزانقیمت وجود ندارد. حجمدهی بدنه برای سپر، درپوش صندوق و محل نصب چراغهای هشداردهنده، راضی کننده است.
هوندا سیتی از سال ۲۰۱۹ تاکنون با طول ۴,۳۴۵ و عرض۱,۷۴۸ و ارتفاع ۱,۴۶۷ و فاصله محوری ۲,۵۸۹ میلیمتر تولید میشود. این خودرو در مقایسه با مدلهای مشهور ساخت ایران، بزرگتر از ۲۰۶ صندوقدار و کوچکتر از سمند است.
طراحی داخلی و نمای کابین هوندا سیتی
اگر برند سازنده را فراموش کنیم، پلاستیک سخت داشبورد و مواد ارزانقیمت داخل اتاق، ناراحت کننده هستند. هوندا سیتی از این نظر، به وضوح مشابه خودروهای اقتصادی ساخت چین است و صرفا با چیدمان جذاب المانهای مختلف، حس یک محصول از برند ژاپنی را تداعی میکند.
در تمام نسخهها، تجهیزاتی مثل دستهی دندهی بزرگ، ترمز دستی اهرمی و پنل پشت فرمان سادهی عقربهای ارایه میشود. کلیدهای روی فرمان، پرتعداد هستند و اثری از صفحههای لمسی نیست. سه کلید گردان کوچک و سبک طراحی پنل پشت فرمان، برای علاقهمندان خودروهای اسپرت هوندا مثل سیویک کلاسیک، بسیار خوشاآیند است. برای مدلهای مختلف، صفحه لمسی ۸ و ۱۰ اینچ با رابط بلوتوث و مسیریاب ماهوارهای وجود دارد.
صندلیهای چرم مصنوعی با تودریها مبله، از مهمترین نکات مثبت در طراحی داخلی هوندا سیتی محسوب میشوند. چهار سرنشین بلند قد بهراحتی داخل این خودرو جا میشوند و مشکل خاصی برای سفرهای بلند مدت ندارند. این خودرو به شکلی طراحی شده است که صندلیهای جلو کاملا همسطح نشیمنگاه صندلی عقب شوند و امکان خواب با فضای محدود فراهم کنند. صندوق ۵۰۶ لیتری هم برای هوندای سیتی در کلاس سدان کوچک، قابل قبول است.
پیشرانه و تجهیزات فنی هوندا سیتی
در کشورهای مختلف، قوای محرک متنوع برای هوندا سیتی وجود دارد. دو مدل با موتور توربو و فناوری هیبرید ساده، بیشترین حجم تولید این خود را تشکیل میشوند؛ اما گیربکس CVT و ساختار انتقال قدرت به چرخهای جلو، در انواع مختلف ثابت هستند.
مدل پایه مجهز به پیشرانهی ۳ سیلندر یک لیتر توربوشارژ با قدرت ۱۲۲ اسب بخار و گشتاور ۱۷۳ نیوتنمتر است. این موتور، هوندا سیتی ۱۱۵۰ کیلوگرمی را در زمان ۸ تا ۹ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت میرساند و برای رانندگی معمولی، کافی به نظر میرسد. میانگین مصرف سوخت با این پیشرانه، ۶ لیتر در صد کیلومتر است.
دیگر مدل هوندا سیتی از فناوری هیبرید روی موتور ۴ سیلندر ۱/۵ لیتر تنفس طبیعی استفاده میکند. این نمونه، ۱۲۶ اسب بخار قدرت و ۱۲۷ نیوتنمتر گشتاور دارد. هوندا سیتی e-HEV با وزن خالص ۱۲۸۰ کیلوگرم، حدود ۱۱ ثانیه زمان میبرد تا از سکون به سرعت صد کیلومتر برساعت برسد. از سویی دیگر، این خودرو در صد کیلومتر، فقط ۴ لیتر بنزین مصرف میکند.
براساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت آذریوردسال، هوندا سیتی برای بازار ایران،از پیشرانه ۱/۵ لیتری تنفس طبیعی همراه سیستم GDI با قدرت ۱۲۱ اسب بخار و گشتاور ۱۴۵ نیوتن متر بهره میبرد. این مدل همراه گیربکس CVT، مصرف سوخت ترکیبی ۶/۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر دارد. حداکثر سرعت هوندا سیتی ۱۹۸ کیلومتر بر ساعت و زمان لازم برای سرعتگیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتر برساعت، ۱۰/۵ ثانیه است.
امکانات ایمنی و رفاهی شامل ۶ کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، حفظ خودرو در شیب، نمایش فشار باد تایرها (TPMS)، کروزکنترل، فرمان برقی، پدال تعویض دنده، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، دوربین دنده عقب، تهویه اتوماتیک، نمایشگر ۸ اینچ، رایط اپل کارپلی و اندروید اتو، سنسور نور، چراغ های LED و رینگ های آلومینیوم در دسترس است. در هوندا سیتی وارداتی، مشابه دیگر نمونههای بازار جهانی، سانروف و ترمز دستی دکمهای ارایه نمیشود.
قیمت هوندا سیتی در بازار جهانی و تخمین هزینه برای خریدار ایرانی
آنچه باعث محبوبیت هوندا سیتی در بازار شرق آسیا و استرالیا شده، قیمت نهایی است. این خودرو با موتور ۱۲۲ اسب بخار، آستانه قیمت ۱۲ تا ۱۳ هزار دلار دارد. برای نمونهی هیبرید با امکانات کامل، شامل سیستم صوتی باکیفیت و صندلی چرم، حدود ۱۶ هزار دلار پرداخت میشود. این شرایط، با توجه به نرخ دلار ۶۵ هزار تومان و اضافه پرداختهای مرسوم برای خودروهای وارداتی، شروع قیمت هوندا سیتی را به ۱/۵ میلیارد تومان میرساند. طبیعتا برای مدل هیبرید و امکانات اضافی، حدود ۲ میلیارد هزینه پرداخت پیشبینی میشود.