کدخبر : 28707 تاریخ انتشار :
A

تعرفه واردات خودرو ۱۴۰۴ تعیین تکلیف شد

تعرفه واردات خودرو ۱۴۰۴ تعیین تکلیف شد

تعیین و اعلام تعرفه‌ واردات خودرو ۱۴۰۴ با هدف ایجاد ثبات قیمتی و روشن شدن مسیر واردات صورت گرفته است

قیمت ۳۶۰- مطابق تعرفه واردات خودرو ۱۴۰۴، خودروهای برقی با تعرفه ۴ درصد و خودروهای هیبریدی و پلاگین‌هیبرید با تعرفه ۱۵ درصد وارد کشور می‌شوند.

به گزارش قیمت ۳۶۰؛ واردات خودروهای بنزینی نیز با توجه به حجم موتور، شامل تعرفه‌هایی از ۲۰ تا ۱۹۰ درصد می‌شوند؛ به طوری که مدل‌های کوچک‌تر مشمول نرخ‌های کمتر و خودروهای با حجم موتور بالاتر تا سقف ۱۹۰ درصد مشمول تعرفه می‌شوند.

به بیان دیگر، دولت برای خودروهای با حجم موتور ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سی‌سی ۲۰ درصد، ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی‌سی ۴۰ درصد، ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی‌سی ۱۵۵ درصد، ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سی‌سی ۱۸۰ درصد و برای بیش از ۳۰۰۰ سی‌سی ۱۹۰ درصد تعرفه تعیین کرده است. علاوه بر این، برای هر کدام از این بخش‌ها میزان ارز و تیراژ مدنظر نیز تعریف و اعلام شده است.

دولت ۳۶۰ میلیون یورو با تعرفه ۱۸۰ درصدی برای واردات ۸ هزار دستگاه خودرو با حجم موتور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سی‌‌‌سی و ۲۷۵ میلیون یورو با تعرفه ۱۹۰ درصد برای واردات ۵ هزار دستگاه خودرو با حجم موتور بالای ۳ هزار سی‌سی در نظر گرفته است. خودروهایی که بنا به قیمت نهایی در ایران لوکس محسوب می‌شوند.

این تغییرات پس از مدت‌ها بحث و نامه‌نگاری میان خودروسازان و دولت نهایی شد. انجمن خودروسازان ایران پیش‌تر مخالفت خود را با کاهش تعرفه واردات ثبت و تثبیت تعرفه‌ها را تا سه سال خواستار شده بود اما دولت در نهایت ساختار پلکانی تعرفه را تصویب کرد. در این چارچوب، واردات خودروهای برقی و هیبریدی به دلیل نقش کاهنده در مصرف سوخت و آلایندگی، بدون محدودیت ارزی آزاد بوده و ثبت سفارش مدل‌های بنزینی نیازمند رعایت سهمیه و شرایط سخت‌گیرانه‌تر است.

مقررات جدید به ایرانیان خارج از کشور نیز امتیاز واردات یک خودرو بدون انتقال ارز رسمی را می‌دهد؛ البته مشروط بر ارائه ارز شخصی و گواهی اسقاط خودروی فرسوده! 

علاوه بر این، سن خودروهای وارداتی نمی‌تواند بیش از پنج سال باشد تا کیفیت ناوگان حفظ شود.

در نهایت، تعیین و اعلام این تعرفه‌ها با هدف ایجاد ثبات قیمتی و روشن شدن مسیر واردات صورت گرفته است؛ موضوعی که می‌تواند ضمن متعادل کردن بازار، انتظارات مصرف‌کنندگان را نسبت به عرضه و قیمت خودروهای وارداتی در سال جاری و آینده تغییر دهد.

خواندنی‌ها
ارسال نظر

پربیننده ترین