مزدا CX-30؛ شاسیبلند کوچک ژاپنی چقدر ارزش خرید دارد؟

مزدا CX-30 از لحاظ کلاس و سبک طراحی بین مزدا CX-3 و CX-5 قرار می گیرد
به گزارش قیمت ۳۶۰، مزدا از خودروسازانی است که در دید اکثر ایرانی ها شرکتی محبوب شمرده می شود و این محبوبیت نیز به واسطه کیفیت بالا و تجربه خوب از محصولات این برند است. با آزاد شدن واردات خودرو در سال ۱۴۰۳ برند مزدا دوباره پایش به بازار ایران باز شد.
مزدا CX-۳۰ یکی از محصولات این برند در کلاس کراس اوور های کوچک است. این خودرو در دوره های حضور در سامانه خودروهای وارداتی توانسته است نظر اکثر مشتریان را به خود جذب کند. مزدا CX-۳۰ بر اساس نسل چهارم مزدا ۳ طراحی و تولید شده و عملا نسخه کراس اوور این محصول به حساب می آید.
این خودرو به لحاظ کلاس و سبک طراحی بین مزدا CX-۳ و CX-۵ قرار می گیرد. مزدا CX-۳۰ برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ در نمایشگاه MOTOR SHOW ژنو دیده شده و از سال ۲۰۲۰ در بازار های جهانی بازاریابی می شود. یکی از سایت های اصلی تولید و مونتاژ این خودرو، در کشور چین است که توسط نشان مشترک چانگان-مزدا به تولید می رسد. شرکت آفتاب خودرو مسئولیت واردات مزدا CX-۳۰ را بر عهده دارد و این خودرو را از طریق خط تولید چین مزدا وارد بازار ایران می کند. یکی از نقاط قوت این خودرو امکانات آن است که در این مطلب به آن می پردازیم.
امکانات مزدا CX۳۰
در بخش امکانات مزدا CX-30 ترکیب کاملی از آپشن های ایمنی و رفاهی را شاهد هستیم که تجربه خوبی از این خودرو برای کاربر می سازد.
امکانات ایمنی مزدا CX-30 شامل؛ هفت کیسه هوا، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، رادار نقطه کور، رادار خط خوان، اخطار برخورد از جلو، ترمز اضطراری اتوماتیک می شود که در کنار استحکام خوب بدنه در سال ۲۰۱۹ موجب شد که مزدا CX-30 امتیاز ۵ ستاره را در تست یورو انکپ به دست آورد.
کامل بودن نسبی امکانات مزدا CX-30 در بحث رفاه سرنشینان جدا از دیگر محاسن این خودرو یکی از دلایلی است که مشتری را به سمت آن می کشاند. در بخش آپشن های رفاهی مزدا CX-30 شامل؛ صندلی برقی راننده با حافظه، تنظیم حالت رانندگی، درِ صندوق عقب برقی (سفارشی)، استارت دکمهای، ترمز پارک برقی، اتوهلد، رادار تابلوخوان، فناوری LED چراغها، سانروف، اپل کارپلی، کروز کنترل تطبیقی، حفظ رانندگی بین خطوط، دوربین دنده عقب، تهویه اتوماتیک دوکاناله، نور بالای اتوماتیک و چندین آپشن دیگر می شود.
طراحی کابین MAZDA CX-۳۰
در مورد متریال کابین این خودرو نیز می توانیم بگوییم طراحان مزدا CX-30 در طراحی این قسمت ها، دست و دلبازی به خرج داده اند و بیشتر قسمت های کابین دارای متریال نرم و یا روکش چرم مصنوعی هستند که احساس لوکس بودن را به همراه حس حال اسپرت که از طراحی داخل کابین مزدا ۳ ناشی می شود را به سرنشینان منتقل کند.
اگر بخواهیم نگاهی کلی به طراحی و دیزاین داخل کابین مزدا CX-30 داشته باشیم باید بگوییم که طراحی کلی مزدا CX-30 بسیار شبیه به طراحی کابین نسل چهارم مزدا ۳ است با این تفاوت که متریال داخل کابین آن کمی لوکس تر احساس می شود. با نگاهی دقیق تر به کابین این خودرو می توان متوجه شد که این از فرم طراحی راننده محور بهره می برد که دسترسی راننده به بخش های مختلف را راحت تر می کند و از طرفی بر طراحی و دیزاین کابین این خودرو نیز موثر است. جدای از این مورد فرم طراحی دریچه های سیستم تهویه نیز جلوه خوبی را به کابین این خودرو داده است.
طراحی بخش میانی وسط مزدا سی ایکس ۳۰ نیز مشابه طراحی مزدا ۳ بوده و از المان های مشترکی نظیر دسته دنده، اهرم دسترسی به مالتی مدیا و … در طراحی این بخش استفاده شده است با این حال چرم های مصنوعی به کار رفته در اطراف کنسول وسط باعث شده تا این کابین خودرو چهره لوکس تری داشته باشد.
مشخصات فنی مزدا CX-۳۰
جدا از امکانات مزدا CX-30 مشخصات فنی این خودرو نیز جذاب و مناسب است. یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی با فناوری GDI در زیر کاپوت این خودرو جای گرفته که می تواند نهایت قدرت ۱۵۵ اسب بخار و گشتاور نهایی ۲۰۲ نیوتن متر را از طریق جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT به چرخ های جلو منتقل کند و در مدت زمان ۸.۱ ثانیه مزدا CX-30 از صفر به صد کیلومتر بر ساعت برسد.
در محور جلو این خودرو از سیستم تعلیق مک فرسون و در محور عقب از سیستم تعلیق توییست بیم استفاده شده که راحتی و هندلینک قابل توجه ای را به سرنشینان ارائه می دهد.