ایرانخودرو از پژو درخواست غرامت کرد
پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» در پی آن است تا با استفاده از اخبار و گزارش های اقتصادی تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران در طول این سالها نشان دهد
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های ۱۳۹۴،۱۳۸۴،۱۳۷۴،۱۳۶۴،۱۳۵۴ از هر دهه انتخاب شده است.
در سال ۱۴۰۳، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
۱۲ مهر ۱۳۵۴؛ قیمت اتومبیل خارجی کاهش یافت
ترخیص اتومبیل از 350 دستگاه به 50 دستگاه در روز تقلیل یافته است.
گمرک ترخیص اتومبیل از آبانماه آینده در محل تازهای دایر میشود. محل جدید بیش از 100 هزار مترمربع جا برای توقف اتومبیلهای وارداتی مساحت دارد. به علاوه، در محل تازه باجه بانک ملی و سالن بزرگی جهت انجام تشریفات گمرکی پیشبینی شده است و از ماشینهای الکترونیکی برای محاسبات مربوط به تعیین سود بازرگانی و حقوق گمرکی اتومبیل استفاده میشود. این بررسیها حاکی است کاهش شدید قیمت اتومبیل و عرضه بیش از مصرف اتومبیل در بازار و همچنین احتمال کاهش سود بازرگانی آنها موجب شده که تعداد قابل توجهی اتومبیل در گمرک متوقف بمانند و صاحبان اتومبیل مانند ماه های قبل در ترخیص اتومبیل تسریع به عمل نیاورند.
۱۲ مهر ۱۳۷۴؛ رئیسجمهوری: نقدینگی باید به سوی تولید هدایت شود
آقای هاشمی رفسنجانی، رئیسجمهوری پس از گشایش مرحله اول طرح توسعه کارخانههای قطعات فولادی ایران اظهار کرد: با توجه به برآورد ارزش افزوده بسیار بالای این صنعت که در سال 1377 به یک میلیارد و 200 میلیون دلار بالغ می شود، حضور این تکنولوژی در صنایع زیربنایی کشور، بسیار باارزش و اهمیت است.
وی با اشاره به کاهش و قطع مصرف ارز برای ایجاد این گونه صنایع عظیم درکشور، به ضرورت تامین نقدینگی موردنیاز صنایع کشور از طریق جذب و هدایت سرمایههای سرگردان مردمی به بخش تولید و صنعت و تدوین و اجرای برنامههای اصولیتر در این زمینه تاکید کرد.
۱۲ مهر ۱۳۸۴؛ پروژه خودرو ملی باید تا ۱۸ ماه آینده به نتیجه برسد
وزیر صنایع و معادن در دیدار با دکتر منوچهر منطقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو از وی خواست، پروژه خودرو ملی را حداکثر تا 18 ماه آینده به نتیجه برساند.
منطقی در این دیدار گزارشی از فعالیت ها، پیشرفتها و برنامههای آینده ایران خودرو را به وزیر صنایع ارائه کرد.
قرارداد بهرهبردار دوم تلفن همراه با شرکت آفریقای جنوبی قطعی شد
رئیس هیاتمدیره شرکت ایرانسل گفت: قرارداد بهرهبردار دوم تلفن همراه را با شرکت آفریقای جنوبی قطعی کردیم.
ابراهیم محمودزاده افزود: شرکت ترکسل به تعهدات خود در موعد مقرر عمل نکرد، بنابراین با برنده دوم مناقصه که یک شرکت از آفریقای جنوبی است، وارد مذاکره شدیم و قرارداد با آن را قطعی کردیم.
وی اضافه کرد: مبلغ 220 میلیون یورو معادل 90 درصد سهم خود را استاندارد بانک آفریقای جنوبی در وجه بانک ملی ایران بلوکه کرده است تا قرارداد خود را قطعی کند.
محمودزاده افزود: هماکنون در حال اجرای امور اداری این طرح هستیم و مصممیم تا اسفند امسال سیمکارت 150 هزار تومانی به متقاضیان واگذار کنیم.
تقدیم دو لایحه برای واردات بنزین و تاسیس صندوق مهر امام رضا
محمود احمدینژاد، رئیسجمهور طی نامهای به رئیس مجلس لایحه اصلاح قانون بودجه سال 1384 کل کشور به منظور تامین یارانه موردنیاز برای واردات بنزین و کسری یارانه خرید گندم از کشاورزان را که در جلسه سوم مهرماه 84 با قید دو فوریت در جلسه هیات وزیران تصویب رسیده به منظور طی تشریفات قانونی به مجلس ارسال کرد.
همچنین لایحه ایجاد صندوقهای حمایت جوانان در بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی استانی (صندوق مهر رضا) با قید دو فوریت به مجلس ارسال شد که قرار است امروز در جلسه علنی قید دو فوریت آنها مطرح شود.
طرح ضربتی اسکان ۸۴ برای رونق مسکن
معاون وزیر مسکن و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اعلام ناتوانی انبوهسازان در فروش واحدهای مسکونی خود از تهیه و تدوین طرح ضربتی اسکان 84 خبر داد.
فریدون درویشزاده اظهار کرد: طرح ضربتی اسکان 84 در دست تهیه است تا به دولت و شورای پول و اعتبار ارائه شود.
وی ادامه داد: در این طرح پیش بینی شده تا با ارائه تسهیلات اضافی به برخی مردم امکان خرید واحدهای مسکونی از انبوهسازان فراهم شود.
۱۲ مهر ۱۳۹۴؛ تاکید دولت بر مدیریت غیرمستقیم نرخ سود
دو مقام قتصادی کشور بر مدیریت نرخ سود از طریق ابزار غیرمستقیم تاکید کردند.
رئیسکل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی در واکنش به این سوال که در پایان موعد سه ماهه چه تصمیمی برای نرخ سود بانکی اتخاذ خواهد شد، اعلام کردند: مدیریت نرخ سود از کانالهای غیرمستقیم صورت خواهد گرفت.
براساس مصوبه فروردینماه شورای پول و اعتبار قرار شده نرخ سود بانکی متناسب با تحولات و شرایط اقتصادی کشور هر سه ماه یک بار توسط این شورا مورد بازبینی قرار گیرد.
اما روز گذشته دو مقام ارشد اقتصادی از ترجیح خود برای مدیریت نرخ سود با استفاده از ابزارهای غیرمستقیم خیر دادند.
منظور سکانداران پولی و مالی اقتصاد ایران از ابزار غیرمستقیم استفاده از بازار بین بانکی برای هدایت نرخ سود به سطح موردنظر به جای تصویب مصوبه اداری در شورای پول و اعتبار بود.
ایران خودرو از پژو درخواست غرامت کرد
در شرایطی که به نظر میرسد پژو تا چندی دیگر فعالیت دوبارهاش در ایران را از سرخواهد گرفت. مدیرعامل ایران خودرو میگوید از این شرکت فرانسوی غرامت خواهد گرفت.
به گفته هاشم یکهزارع، پژو باید به ایران خودرو غرامت بپردازد و این شرکت (ایرانخودرو) پیگیر این موضوع است.
همچنین آنطور که خبر میرسد، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز طی جلسه هفته گذشته خود با مقامات پژو در تهران، از آنها خواسته تا غرامت لازم را به ایران خودرو پرداخت کنند و حتی گویا این موضوع یکی از پیششرطهای حضور دوباره این شرکت در «جاده مخصوص» عنوان شده است. این ماجرا در شرایطی رخ داده که ایرانخودرو و پژو از حدود یک سال و نیم پیش مذاکراتی را برای شراکت دوباره با یکدیگر آغاز کردهاند و ظاهرا نتایج مثبتی نیز داشته و قرارداد میان آنها در آستانه امضا است.