همه چیز درباره وام چهار میلیاردی با سود چهار درصد

وام مشاغل خانگی ربای افرادی که دارای کسبو کار توسعهیافته هستند شامل چهار میلیارد تومان با سود چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله است
به گزارش قیمت ۳۶۰، معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام نام استانهایی که بیشترین مشارکت را در طرح پشتیبان مشاغل خانگی داشتهاند، شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی را تشریح کرد.
نقش مهم مشاغل خانگی در بازار اشتغال جهانی
بر اساس آمارهای جهانی، مشاغل خانگی بیش از ۲۳ درصد اشتغال دنیا را به خود اختصاص دادهاند. این نوع کسبوکار به دلیل سرمایهگذاری کمتر و امکان فعالیت در خانه، فرصت مناسبی برای افرادی است که توانایی یا تمایل به اشتغال خارج از منزل را ندارند.
کارشناسان معتقدند مشاغل خانگی نقشی کلیدی در افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان ایفا کرده و باعث رشد اقتصادی و رونق بازار کار میشوند.
سهم بالای زنان در بازار مشاغل خانگی ایران
طبق آمارهای رسمی، ۲۰ درصد اشتغال کشور از طریق مشاغل خانگی تأمین میشود و زنان با سهم ۸۰ درصدی، نیروی اصلی این بازار را تشکیل میدهند.
از نظر نوع فعالیت، ۴۷ درصد مشاغل خانگی در بخش صنعت، ۴۳ درصد در خدمات و ۱۰ درصد در کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
توضیح معاون وزیر درباره سقف تسهیلات و انواع مجوزها
سید مالک حسینی ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار ـ اعلام کرد: برای مشاغل خانگی دو نوع مجوز صادر میشود:
-
مجوز مستقل: برای افرادی که به صورت فردی فعالیت میکنند. سقف وام در این مدل تا ۱۵۰ میلیون تومان بر اساس طرح کسبوکار است.
-
مجوز پشتیبان: برای افرادی که کسبوکار توسعه یافته دارند و میخواهند دیگران را نیز در زنجیره کاری خود وارد کنند. این مدل شامل وام ۴ میلیارد تومانی با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۷ ساله است.
شرایط دریافت وام پشتیبان ۴ میلیارد تومانی
برای دریافت این وام، متقاضیان باید در سامانه مشاغل خانگی وزارت اقتصاد ثبتنام کرده و بهعنوان پشتیبان احراز صلاحیت شوند. افراد احرازشده میتوانند تا ۴۰ نفر را وارد زنجیره کاری خود کرده و اطلاعات و کد ملی آنها را ثبت کنند.
معاون وزیر کار تأکید کرد که این مدل برای افرادی مناسب است که علاقهای به استفاده از بیمه ندارند و ترجیح میدهند در یک شبکه کسبوکار فعالیت کنند.
استانهای پیشتاز در مدل پشتیبان مشاغل خانگی
حسینی در پاسخ به این پرسش که کدام استانها بیشترین استقبال را داشتهاند، گفت:
-
استانهای مرکزی، کرمان، اصفهان، یزد و سیستان و بلوچستان پیشتاز هستند.
-
در سیستان و بلوچستان، یک پشتیبان بیش از ۱۵۰ نفر را وارد زنجیره کاری کرده است.
-
در اصفهان و یزد برخی افراد تا ۴۰۰ نفر را در شبکه خود جای دادهاند.
وی خاطرنشان کرد که فعالیت فردی ممکن است با چالشهایی مثل فروش و تأمین مواد اولیه همراه باشد اما مدل پشتیبان به دلیل شبکهای بودن، پایداری بیشتری دارد.
حمایت از مشاغل خانگی در استان تهران
بهزاد سام دلیری ـ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران ـ اعلام کرد: بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان مشاغل خانگی پرداخت شده که منجر به اشتغال مستقیم ۱۸۳۰ نفر شده است.
در این استان تاکنون ۵۳۲۰ مجوز کسبوکار خانگی صادر شده و هدفگذاری برای توسعه فعالیتهای اشتغالزا در بستر خانواده ادامه دارد.
ثبت نام مشاغل خانگی در سامانه ملی وزارت کار
فاطمه سخایی ـ رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی ـ نیز از فعال بودن سامانه ملی مشاغل خانگی در سراسر کشور خبر داد.
در این سامانه ۵۳۴ شغل خانگی مصوب بارگذاری شده و متقاضیان میتوانند بر اساس مهارتهای خود، آموزش ببینند و سپس مجوز دریافت کنند.
در حال حاضر بیش از ۲ میلیون مجوز مشاغل خانگی صادر شده که ۸۱ درصد از آنها متعلق به زنان است. صدور این مجوزها به صورت لحظهای و آنلاین انجام میشود.
مشاغل خانگی، سهم ۲۵ درصدی از بازار کار کشور
بر اساس آمار رسمی، بیش از ۲۵ درصد بازار کار کشور بهطور رسمی و غیررسمی متعلق به مشاغل خانگی است.
انعطافپذیری زمانی، حذف هزینههای اجاره و استفاده از ظرفیت خانواده باعث شده تا مشاغل خانگی یکی از گزینههای جذاب اشتغالزایی برای زنان و جوانان جویای کار باشند.